LINA EKSTRAND- Butikschef & Visual Mercandiser, Lagerhaus
- Nästan färdigutbildad inredningsarkitekt
- Certifierad inredare & stylist
- Tidigare ägare för butiken WackyGoose inredning & möbelstudio
- Inspiratör inom inredning på sociala medier, instagram
- Inspiratör, konst, instagram
- Inspiratör med målerier och DIY-projekt på Youtube

Jag spelar just nu på mina första år som 30+, men jag vågar vägra vara bitter för det!

Jag bor i Sveriges gladaste stad – Göteborg – och här i krokarna har jag bott hela mitt liv. Jag föddes i Mölndal och spenderade stor del av min uppväxt i Mölnlycke tillsammans med två av mina syskon innan vi for vidare ut på landet, en liten by mitt emellan Göteborg och Borås.

I ungdomens dagar tog jag ett språng och flyttade hemifrån, till Borås och det fick ta ett par år innan jag insåg att jag såklart tagit vuxenkliven i fel riktning, men till slut tog även jag mitt förnuft till fånga (någorlunda i alla fall), jag packade väskan och for till Göteborg istället och här i krokarna har jag bott sedan dess.

2019 blev jag mamma för första gången, till en helt fantastisk pojke och lite drygt två år efter det fick han en lika fantastisk lillebror att brottas med. Vi utgör en oslagbar trio som jag inte skulle byta bort mot någonting i hela världen!

Jag är en väldigt kreativ person, jag mår som allra bäst när jag får skapa – på alla möjliga olika vis. Under mina lediga dagar sitter jag sällan helt stilla, jag målar, möblerar om och skapar. Det är mitt sätt att koppla av och stänga ute all stress från omvärlden.


ARBETslivet

Under min arbetskarriär har jag gjort mängder av olika saker, en del har passat mig riktigt bra, andra ser jag som en erfarenhet och lite mer ‘Jaha, ja då har jag i alla fall gjort det med’. Jag har knegat på lite olika lager, både dag- och nattetid, jag har suttit på Skatteverkets kontor, jag har rullat in bakom en rad olika kundtjänsteskrivbord, jag hade en intensiv men relativt kortvarig karriär som barista och jag har sysslat med en del försäljningsjobb både över kassadisk och telefon.

Men allra mest har jag arbetat som croupier. Det startade ute på nattklubbar redan när jag var omkring 18 år och sedan dess har jag fortsatt spela skjortan av folk. Sist ut arbetade jag ute till havs, på en kryssning mellan Holland och England. Det är ett arbete jag trivdes otroligt bra med! Det passade en rastlös själ som min alldeles utmärkt.
Jag älskar miljön, ljudet av rasslande värdemarker i lådan på borden, glädjetjuten när någon vinner stort och att få träffa så många nya människor varje dag. En del är på väg hem efter en semester med familjen, några tar en weekend med sin käresta, vissa en fotbolls-cruise med grabbgänget och andra korsar den hårda sjön för att arbeta. Det finns så mycket historier och äventyr människor bär med sig, om man bara tar sig tiden till att lyssna.

Under lite drygt tre år drev jag min egen inredningsbutik, WackyGoose inredning & möbelstudio, i Göteborg. Där vart det stor fokus på återbruk, gamla prylar och andra karameller för var mans hem. Förutom handplockade dekorationer hade jag även handmålade och omgjorda möbler i sortimentet, jag sålde möbelfärgerna jag själv arbetade med.
Jag höll kurser i möbelmålerier och i samma veva startade jag min Youtube-kanal i vilken jag visar upp mängder av olika måleritekniker; hur man återskapar patina på lite olika vis, sten-immitationer, drivveds-look och massa annat kul.
(Här hittar du kanalen med alla tips & tricks)!

Inredningen har jag mer eller mindre alltid haft en stor passion för, jag har alltid älskat att fixa och dona i mitt eget hem, fyndat mycket på loppisar och skapat utifrån det. Till en början var det ren hobbysyssla, jag gjorde om och bytte ut både möbler och smått i mitt eget hem vilket ledde till en del försäljning allteftersom. In med ”nytt” och ut med det gamla, så att säga. Så, en hobby alltså – tills jag en dag när jag var ute med hundarna i Krokslätt (Göteborg) av en slump gick förbi en lokal med lappar i fönstren ‘Lokal uthyres’. Två veckor senare stod jag med nycklarna i näven men den tänkta, privata verkstaden (i bakhuvudet hade jag bara att slippa slipdammet i sovrummet, haha) utvecklades ganska omgående till en butik och därefter rullade det mest bara på, i väldigt snabb takt – som vanligt när det gäller mig.

Butiken flyttade 2 år senare till en charmig källarlokal i Vasastan, mitt i hjärtat av goa’ glada Göteborg! 1,5 år senare sålde jag butiken. Att ha en såpass central lokal blev så tokigt mycket mer arbete och väldigt kort fattat orkade jag inte med det tunga lasset helt ensam och höga hyror gjorde att jag inte hade råd att anställa – helt enkelt. Men, det var roligt och roligt måste man ju få ha!

Jag arbetade även en snabb tur på 2018’s säsong med Sommar med Ernst. Där fick jag ytterligare erfarenhet och inblick från en helt annan inredningsvinkel än jag tidigare haft. Den upplevelsen kastar jag ner i merit-ryggsäcken och nu knatar jag vidare med min konst tillsammans med diverse homestyling!
Därifrån har jag sedan vandrat vidare med inredning och arbetar numera mer åt influencer-hållet (ta gärna en kik på min Instagram) samt på Lagerhaus som Visual Mercandiser.

Jag ser mig själv ha en lite unik stil i det jag gör, många känner igen mina målade möbler till exempel, så även mina tavlor. Jag blandar mer än gärna olika stilar och jag inreder ofta väldigt färgglatt. Jag förhåller mig inte till några direkta trender i det jag gör, jag ser snarare till vilken känsla jag vill förmedla i varje rum. Jag är inte sen med att  visa hur man à la Lina mest effektivt bryter de hetaste inredningslagarna. Det är nämligen lite så jag jobbar, för det mesta. Många inredare skulle förmodligen gärna vilja omyndighetsförklara mig och trä på mig en permanent tvångströja för att själva slippa allergiska utslag och nervösa ryckningar när de ser hur jag gör och hur jag löser saker och ting. Men det är ju det som är så himla roligt med just inredning och andra kreativa banor – ingenting kan ju vara fel – eller hur?!

Ja, det här blev ju en hel roman för dig att ögna igenom (och har du kommit ända ner hit vill jag buga och bocka för att du tog dig tiden att läsa igenom allt det häringa om allt och ingenting).

Men det här får nog vara allt för mig för denna gång! Må gott och frid vare med dig.
Många kramar / Lina