Välkommen till min blogg!

Ja, välkommen till min blogg! Jag kallas Lina och det är mig ni kommer se mycket av på den här sidan, dels via min blogg och dels genom mina lite galna inredningsäventyr. I den här bloggen och på min YouTube sida), delar jag med mig av Steg-för-steg, tips och annat både i möbelmålerier och när jag målar och fixar andra småprylar. Jag kommer sprida lite info om de hetaste trenderna för hemmet, och kanske hur man mest effektivt bryter inredningslagarna - Jag har en lite udda och egen stil i det jag gör. Jag älskar lite otippade mixar mellan gammalt och nytt, lantligt och modernt, bohemskt och minimalistiskt. 

Följ min blogg genom Bloglovin' och låt dig inspireras!

Nu var det dags för en ny How to, tycker jag! Jag delade ju med mig av mina odlingssuccéer så sent som igår, och det var dags att sätta mina kastanjplantor i jord. Men, jag hade ingen direkt bra kruka. Så, jag sprang iväg och köpte på mig ett par helt vanliga terracottakrukor, plockade fram ett par olika färger och en vattenspraya...

Read the full post »

För er som har följt mig ett tag behöver jag inte säga att jag inte är särskilt duktig på att odla saker. Mina gröna fingrar existerar inte, om man säger så. - Fram till nu!

Jag hittade en hel drös med kastanjer under en promenad i höstas och jag har länge försökt få både avokadokärnor, ekollon och diverse fröer att gro - men utan att lyckas. I somras försökte jag mig även på jordgubbar, men det blev också en totalflopp. (Om du söker på hashtagen #växtpatrullen på instagram hittar du lite odlingsprojekt från lite alla möjliga, jättemysigt!)

Men, nu verkar mina kastanjer inte sluta växa, de skjuter i höjd i en redig fart och det är så här jag gjorde...

Read the full post »
Bild från Storegården i Borås - www.store-garden.com Bild från Storegården i Borås - www.store-garden.com

Ja, jag kom hem från arbetet (utomlands) nu i förrgår och de två senaste dagarna har det varit full rulle på mig, minst sagt. Jag har trotsat förkylning och feber och bara kört stenhårt inför kommande projekt!

Jag har ett par saker på gång - som alltid - jag kan ju aldrig sitta still, haha! Men första steget innan jag kan fortsätta planering och förberedelse för nästa äventyr var att införskaffa mig ny färg och nya material för mina målningar. Så det har jag ägnat de två senaste dagarna med, bland annat.

Det blev en hel del nya kulörer och eftermiddag/kväll har gått åt att måla upp flera ramar som mäter hela 180x110 cm (vad kan jag tänkas ha för plan för dem tro?!) Haha!

Read the full post »

Torrborstning är en simpel och snabb teknik som man kan använda om man vill skapa en känsla av patina, en sliten look. Det går snabbt och är väldigt enkelt!

Jag valde att använda mig utav två olika blå nyanser, en ljusare i botten och en mörkare i min torrborstning men man kan använda sig utav vilka färger man vill och beroende på hur man mixar och hur många varv man torrborstar kan man arbeta fram oändligt många olika stilar.

Torrborstning är ett effektivt och simpelt sätt att skapa en sliten look helt utan sandpapper och slipdamm!

Se hur jag gjorde...

Read the full post »

Sådär då! Då har jag (efter en hel del experimenterande) kommit fram till ett snabbt och verkligen busenkelt sätt att skapa en verklighetstrogen betong-look med Chalk paint!

Det enda man behöver för det här projektet (förutom biten man målar om då såklart) är två färger; svart och vit, vatten, tvättsvampar och en pensel!
...någonstans där man kan slabba omkring ordentligt utan att förstöra en nyslipad parkett kan också vara bra att ha...

Read the full post »

Det var dags för en ny video känner jag och varför inte passa på att visa steg för steg hur man gör en Wash med Chalk paint?! Man kan göra en wash med nästan vilken vattenburen färg som helst - och det är verkligen busenkelt!

Jag valde två olika nyanser av blått, en ljusare som grund och en mörkare i min Wash. Man kan såklart välja vilka kulörer man vill och på så vis få fram olika effekter och olika nyanser.
En wash kan ses som ett sätt att skapa en bets-liknande look och man kan med hjälp av det få till en känsla av ojämn yta på det man målar.

Gillar man inte att mörk- eller ljussvaxa möbeln (eller vad man nu målar) kan man använda den här tekniken för att få till samma utseende som ett pigmenterat möbelvax hade gett...

Read the full post »

Det här skåpet hade stått och dammat ett tag när jag bestämde mig för att ge det en riktigt smutsig, gammal look.
Jag blev verkligen nöjd med resultatet och det kommer passa utmärkt hemma hos oss. Med sitt nya utseende kommer det få ta plats inne i vårat sovrum!

Det allra första jag gjorde var att mörka ner hela skåpet med hjälp av Autentico's kalkvax; mörkbrunt och svart, blandat. Jag valde att applicera vaxet med en flat pensel eftersom att jag ville komma åt lite penseldrag - allt för att försöka efterlikna ådror från träplank. Tanken var att vaxet skulle göra att det såg ut som mörkare trä.

Jag ligger i valet och kvalet för om jag skulle ta och sälja av det här fantastiska skåpet... men det tåls nog att fundera på en stund till...

Read the full post »
Chalkpainting original - Karma isn't a bitch unless you are Chalkpainting original - Karma isn't a bitch unless you are

2018 har startat riktigt bra för mig. Jag firade in 12-slager med en fantastisk middag med ett par vänner, vi tog ett par öl och drack lite champagne, men ingen större fest - det var helt perfekt om ni frågar mig!

Vidare, jobbet har hittills vart bra. Smidigt och avslappnat. Inte för mycket stress men samtidigt inte för lite.

Men nu, till de riktigt roliga nyheterna! : 

Read the full post »

It's soon to be 2018, a whole new year with many new possibilities and adventures for all of us. The past years may not have been what we'd expected, but I'm sure we all had our positive surprices and things that turned out even better than what we had in mind in the first place.

We are entering new eras of life every day, every minute and every second actually - and it's always up to ourselfs to make the most of every moment. You're always just one decision away from a whole different life. Stop saving the best for last…

It's on! Time to make the magic happen

Don't live the same year 75 times and call it a life. What if you simply devoted the new year to loving yourself more?

Read the full post »

Patina Wood makes these gorgeous ornaments that becomes bendable when heated. I prefer to heat up the ornaments with a hair dryer and it's very easy and goes fast. Once the ornaments cool down they become hard again. Thanks to the bendable function you can easily bend them around a candle stick, a table leg or put them around a flower pot! (Of course you can use them on a flat surface as well).

The possibilities are endless and the product is so much fun to work with...

Read the full post »
Follow

Senaste inläggen

Arkiv

Hört från kunder och besökare:

LOVE your videos! Your work is awesome! Thanks from the US!

Älskar varje liten pryl i denna butik.

Har köpt ett helt fantastiskt skåp som nu är husets finaste möbel! 
Då jag behövt kontakta butiken med frågor har de alltid varit oerhört tillmötesgående & snabba med svar. Rekommenderas verkligen!

Your tutorials are excellent.
You are a great artist and a wonderful person.
Many thanks to heaven for meeting you.

Helt grymt! Frun e överlycklig över skåpet!

Underbar butik och Lina är fantastiskt duktig och inspirerande.

Senaste kommentarerna

Länkar