Rundtur hemma hos mig!

Jag har en ganska speciell stil när jag inreder mitt eget hem. Eller, när jag inreder över lag kanske man skulle kunna säga. 
Jag väljer ofta mycket färg, men ändå i en diskret ton - om det går att säga så?

Jag älskar att peta in en hel del DIY-projekt, blanda gammalt med nytt och vad känns mysigare än en ganska iögonfallande, rätt otippad detalj mitt i?!

Idag tänkte jag att jag skulle bjuda på en liten rundtur i mitt vardagsrum som jag pysslat och donat en del med de senaste gångerna jag varit hemma på fastlandet. Här har jag svängt ihop en ordentlig gryta med både nya och gamla prylar, en hel del färgklickar, men genomgående är att det är mycket trä. Både ommålat, riktigt gammalt och helt omålat.

Den allra första möbeln jag köpte hem till vardagsrummet är det här fantastiska skrivbordet som jag valde att ge en make-over med Annie Sloan's Chalk paint - Graphite. Jag valde att göra enkla och mjuka slitningar längs kanter för att det inte skulle bli så massivt svart (i och med att det är den enda svarta möbeln i rummet). Skrivbordet köpte jag utav en superhärlig tjej som heter Therese, på hennes instagram hittar du mängder av målade möbler till salu. Hon är superduktig och hennes val av kulörer sätter alltid Bulls-eye måste jag säga.

Skrivbordet tjatade jag dock till mig helt omålat, innan hon hunnit lägga vantarna på det, haha. Hennes plan var en mild grå nyans och därefter ett mörkt vax för att framhäva de vackra detaljerna. Ett val som jag helt klart också skulle kunna tänka mig - men just den här gången hade jag andra planer för den vackra biten...

Här ovan ser ni rummets äldsta pjäs. Ett gammalt skåp från Indien som tvättats och fått nya glasrutor i sig. Det har varit målat i omgångar över åren och färgerna har sedan slipats ner så att hela ytan blivit slät och fin. Turkost, vitt, creme, grönt och blått. Hur härligt?! 
Jag köpte även en ny kistbyrå häromdagen som jag hade tänkt använda som soffbord. Men då jag - i vanlig ordning - missbedömde måtten helt åt skogen så vart byrån alldeles för hög för att agera bord åt en så nätt soffa. Så, tills vidare får den istället stå som TV-bänk. En tanke var att kapa av benen (/sidorna) på byrån så att den blir något lägre, men jag suger nog på den karamellen en extra stund innan jag sätter sågbladen där.

Valet av soffa har höjt lite ögonbryn hos mina vänner kan jag säga, haha. En rosa soffa?! Har jag fått höra så många gånger nu. Men ja, absolut! En rosa soffa! Varför inte?! Jag älskar verkligen färgen, den är helt lagom skrikig och precis så mild i nyans som jag vill ha den. Dessutom fyndade jag den på Blocket för bara några hundralappar.

I soffan har jag petat in lite olika kuddar, också de i olika färger. Ett par bamsingar i ljusblått och ett par beige både med och utan mönster. Ihop med takkronan (med träkulor) ger det hela rummet en väldigt pastellig känsla.

Och - varje hem behöver en egen myshörna! Här har ni min. Den alldeles, alldeles underbara korgfåtöljen fyndade jag hos Dahlia Livsstilsbutik & inramning på Hisingen i Göteborg. Den fick ta plats bredvid min kaos-hörna med halvfärdiga konstverk, haha.

Kommentera gärna:

Most reasent posts

Most reasent comments

Blog archives

Links

Tag cloud