How to: Torrborstning, ett sätt att skapa patina

Torrborstning är en simpel och snabb teknik som man kan använda om man vill skapa en känsla av patina, en sliten look. Det går snabbt och är väldigt enkelt!

Jag valde att använda mig utav två olika blå nyanser, en ljusare i botten och en mörkare i min torrborstning men man kan använda sig utav vilka färger man vill och beroende på hur man mixar och hur många varv man torrborstar kan man arbeta fram oändligt många olika stilar.

Torrborstning är ett effektivt och simpelt sätt att skapa en sliten look helt utan sandpapper och slipdamm!

Se hur jag gjorde...

Börja med att måla täckande i en färg. Jag valde att grunden skulle vara en härlig, mellanblå nyans.

Som grund valde jag Autentico Paint - Polar Blue.

Låt torka.

Doppa penselns tipp i färgen du valt till din torrborstning och torka sedan av penseln på ett papper eller en bit kartong. Torka av penseln tills den känns torr (Torrborstning).
Till min torrborstning valde jag en mörkare blå nyans - Sailors Blue.

När penseln är avtorkad vid sidan av borstar du snabbt och utan att trycka med penseln över biten du målar - tänk att du borstar av barr och jord från senaste kantarellskörden!

Ibland är det lite svårt att veta vad ni alla vill se mer av och vad det egentligen är ni vill lära er i måleriväg... har du några tips på utseenden och stilar som du skulle vilja att jag visar hur man gör själv? Maila bilder till linakarolinagbg@gmail.com så ska jag försöka klura ut hur man på bästa sätt immiterar looken!

Kommentera gärna:

Most reasent posts

Most reasent comments

Blog archives

Links

Tag cloud