Nya Chalkpaintings, annat på gång...

God morgon alla härliga människor! Nu är jag verkligen på gång känner jag. Inspirationen för mina tavlor ligger högt i topp och jag kan bara skapa, och skapa, och skapa. Det är precis så här jag älskar att ha det!

Under November har jag redan hunnit få färdigt ett gäng med damer (Alice, Jenny och Sophie) men även en del annat är på gång på målarbordet, ett par tavlor med lite annorlunda motiv än vad jag brukar måla...

Lina arbetar med Chalkpainting Alice
Lina arbetar med Chalkpainting Alice

Jag älskar när jag är inne i ett riktigt skapar-mode, allting känns väldigt lättsamt då! Och som om inte det vore nog, jag har även på riktigt börjat kika runt efter platser att ställa ut mina verk på, jag har lite sådant på gång. Förmodligen kommer det bli av under våren - håll tummarna!

Chalkpainting original, Jenny Chalkpainting original, Jenny

Jag gjorde en kvinna upprörd häromdagen genom att 'förstöra' så här vackra ramar. Hmm, jag kunde inte annat än rycka på axlarna över det faktiskt. Det här är jag. Och ramarna (med de befintliga motiven som finns i) är det ändå ingen idag som vill ha. Så, varför är det då så fel att göra något lite otippat och udda med dem? Ge dem nytt liv, liksom.

Lina arbetar med Chalkpainting Jenny
Lina arbetar med Chalkpainting Jenny

Dagen idag är helt fullbokad för min del. Dels är det - naturligtvis - lite Fars Dag-firande på schemat (hur brukar ni fira Fars Dag?) och dels är det lite födelsedagskalas. Det kommer bli mysigt att träffa alla, och kanske att jag kan knäppa lite härliga foton att dela med mig av från dagen.

Jag har ju gjort en hel del tavlor med ram nu, men jag tänkte faktiskt slå till och måla ett par stycken på en färdig, uppspänd, vit canvas - jag brukar ju alltid välja att måla på baksidan av mina dukar, det känns på något vis bättre så, haha. Men jag tänkte att jag skulle prova på att göra lite som alla andra för en gångs skull. Jag har lite idéer på motiv i bakhuvudet redan. Vi får se hur det blir, som med allt annat kommer det hela säkerligen sluta på ett helt annat sätt än vad som var tänkt från början.

För det är ju lite så det är med konst, resultaten förändras/formas hela tiden beroende på humör, väder, sinnesstämning... på något vis - oavsett om man vill eller inte - tar man ju omedvetet in allting runtomkring sig, vilket i sin tur sedan kommer ut genom penslar och färg.

För mig kan det till och med variera så mycket som att jag tänker mig något lugnt och harmoniskt motiv i blå-gröna nyanser - men jag känner mig sprudlande glad och energisk just för stunden och tavlan slutar i en cerise och knallgul färgexplosion med färgstänk uppåt väggarna. Helt utan att jag ens tänkt på det under processen, haha. Så kan det gå när man bara sätter sig för att måla, utan direkt motiv att tänka på...

Chalkpaintings original - Alice och Jenny
Chalkpaintings original - Alice och Jenny

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln