#100happydays - Dag 3

Nu när jag tänker till på ett annat sätt när tankarna börjar vandra åt det negativa har jag insett att jag inte alls är den där genompositiva människan jag ofta ser mig själv som, haha.

Till exempel, redan första dagen under min utmaning om att välja glädje 100 dagar i rad vaknade jag upp på helt fel sida, ångest upp över öronen och bitter över att kyla och mörker stormat in över landet. Och det värsta av allt var nog att jag tänkte för mig själv: "Jaha, ja det här vart ju typiskt, jag som skulle vara glad i 100 dagar, det här kunde man ju gett sig f-n på".

(Jag fnissar faktiskt lite lätt för mig själv när jag tänker på det). Men, jag lyckades ganska omgående rycka upp mig. Jag kom liksom på mig själv mitt i allt detta och jag satte mig med en kopp kaffe i min morgonrock i soffan och klurade lite på hur jag skulle kunna skaka av mig den där knakande ångesten. Jag får nämligen det ibland, utan att veta varför, det finns liksom ingen direkt anledning. Det bara väller över mig. Men, så sent som idag kom jag på att om det inte finns någon anledning till ångest så har den bannemig inget här att göra heller!

Istället för att se kylan vände jag på det och tyckte att en promenad ute i det syrliga landskapet skulle nog vara bra för knoppen. Och kylan kan jag ju faktiskt bli av med bara genom att ta på mig en mössa!

En glad Lina med originalmålningen 'Choose Happiness'
En glad Lina med originalmålningen 'Choose Happiness'

Så fick det bli, och ja - promenader är alltid bra för själen, oavsett väder vågar jag nog faktiskt påstå! Och inte nog med det, jag drog hem och målade en vända (som vanligt) också, alla mina verk är till salu och du hittar dem här på sidan.

Nu, idag fick jag även ett ryck och förverkligade en utav mina planer som legat länge och samlat damm - jag bokade in mig på en kurs här på Folkuniversitetet i Göteborg - Porträttmåleri. Det ska bli riktigt kul. Faktiskt, så blir det min allra första kurs i att måla/teckna. Det kommer bli riktigt kul att se om (och hur) det påverkar mina framtida verk.

Här kan du se alla konstkurser hos Folkuniversitetet.

Dag 3 (idag) var verkligen lätt som en plätt. Ingenting kändes jobbigt eller negativt, allt bara flöt på och jag gjorde lite allt möjligt. Jag var utomhus och promenerade en vända och när jag kom in värmde jag fingrar och tår med en varm kopp te. Jag proppade magen full med choklad istället för att äta middag (en utav alla fördelar med att vara vuxen).

Har Du antagit utmaningen? Hur har dett gått hittils? Vad är Din bästa medicin för negativa känslor och tankar?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln