Sätt dig ner och andas en stund...

Foto: http://www.josefinwahlstedt.com Foto: http://www.josefinwahlstedt.com

Ja, många har följt mig under några år via både Youtube och genom butiken WackyGoose som jag nyligen sålde. Där har jag vart på ständig språng med diverse inredningsäventyr, mängder av DIY tips och annat skoj. I och med att jag nu har sålt min älskade butik har livet gett mig nya stigar att vandra. Nya saker att prova och främmande ting att utforska.

Ofta tycker jag att det är väldigt läskigt med stora förändringar. Men ändå verkar jag aldrig kunna låta bli att chansa. Att ta risker och 'köra på' ligger i min person, har jag märkt under mina snart 30 år på jordelivet. Så har det alltid varit, och det verkar som att det kommer fortsätta i samma spår även nu...

Jag har bestämt mig för att bli något mer personlig i mina inlägg och på sociala medier. Jag kommer berätta mer om vad jag gör om dagarna, lite mer tankar kring saker och ting - men såklart kommer det fortfarande sprudla av inredning och målar-projekt!

Som start på det här kan jag ju passa på att börja med att berätta att jag arbetar heltid som croupier ute till havs. Jobbat ute till havs har jag gjort i omgångar under några år, i casino-branschen har jag härjat i närmare 10. Varje månad tar jag flyget ner till Schiphol, Amsterdam, för att därifrån ta mig vidare till ett kryssningsfartyg som går mellan Holland (Ijmuiden) och England (Newcastle). I regel arbetar man då två veckor för att sedan vara ledig två.

Jag älskar när planet är precis ovanför molnen. Det är som ett hav av bomull med världens mest rofyllda horisont
Jag älskar när planet är precis ovanför molnen. Det är som ett hav av bomull med världens mest rofyllda horisont

Idag satt jag på flygplatsen på väg hem från arbete. När jag satt där på flygplatsen och kikade på alla människor som var på väg överallt, en del var stressade, somliga väldigt lugna och tillfreds, andra var mest glada och förväntansfulla.

Jag kan aldrig låta bli att fundera kring vart de alla är på väg någonstans. Mannen som går i raska steg iförd kostym och skinnskor skulle man kanske först gissa att han reser i affärer. Tonårsflickorna i grupp, de där som står i en stor ring och skrattar ihop, de är nog på väg till sol och värme, en riktigt härlig semester med mängder av nya äventyr. Kanske deras allra första?
Det äldre paret som sitter och pratar dovt med lätta leenden på läpparna har kanske varit och hälsat på barnbarnet som brett sina vingar och flyttat till en annan stad. Eller så är de kanske på väg till ett välomtalat spa någonstans, där de tillsammans kan njuta av livet och av att bara få vara, borta ifrån storstadens buller.

Eller så har man helt fel när man sitter där och gissar, funderar och dagdrömmer. Kanske är det mannen med portföljen som är på väg till spat? Det äldre paret som ska avnjuta sin första solsemester? Tonårstjejerna kanske är kollegor på väg till nya planer genom arbetet? Man vet så lite. Men det är väldigt avkopplande att liksom stanna upp en stund och ta sig tid att intressera sig av andra människor. 

Har du gjort det någon gång? Bara satt dig ner någonstans, lite musik i lurarna, en kaffe i näven och bara suttit. Sugit åt dig av livet runtomkring, tittat på omgivningen och bara varit? Liksom, bara andats?

Jag har turen att få sådana tillfällen helt gratis varje gång jag tar hem från jobb. Det finns liksom inte så mycket annat att göra när man sitter några timmar, ensam, på en flygplats.

Om du aldrig (eller sällan) tagit dig tid till det, rekommenderar jag starkt att du gör det en dag. Gärna imorgon, helst redan igår. Bara för en stund. Och när du sitter där och kikar på människorna, staden eller naturen runtomkring dig, gör det då utan fördomar. Utan att döma och utan negativitet. Filura lite i all vänlighet. Det är enkelt. Och rofyllt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln