Mörkrets tid är kommen

Jag vill nog känna mig såpass vågad att jag kastar ur mig att mörkrets tid är kommen. Inte bara för att hösten är här, då sker det ju nästan instinktivt att man väljer lite mörkare prylar att inreda med hemma, utan för att det där vita och ljusa helt enkelt har gått ur tiden. Jag tror - vågar nog påstå att jag känner mig ganska säker - på att vi kommer dra in allt mer mörkare färgval på både väggar, möbler, mattor och ja, you name it. Vad tror ni?!

Bilder samlade från Google
Bilder samlade från Google

Personligen har jag alltid varit för att ha en ljus canvas i rummen jag inreder, men nu har jag börjat få smak för det där lite mörkare, mysigare faktiskt. Smaken är ju som baken - den ändrar sig något varje år.

Jag har själv inrett ett sovrum nyligen med en dov, ganska mörk blå färg på väggarna. Jag kommer fota det och visa upp det snart tänkte jag, det är bara lite småpill kvar att fixa innan jag kan stå rak i ryggen och känna att 'det här gjorde jag riktigt bra'!

Bilder från Simon Olssons blogg, klicka på bilden för att komma till källan

En person som jag direkt tänker på när jag tänker på härliga kontraster mellan färger, lite dovare väggar (och allt det där) är våran älskvärda Simon Olsson. Han har hållt på med inredning hela sitt liv vad jag förstått men blev väl egentligen uppmärksammad mest när han deltog i det svenska TV-programmet Superskaparna. Jag är ofta inne och kikar på både hans blogg och instagram, rikare inspirationskällor får man nog leta länge efter. Han leker mer än gärna med otippade mixar i sin inredning, han är definitivt inte rädd för att impulsmåla en korpsvart vägg för att sedan sätta en knallgul stol framför, ihop med en lila pläd och en limegrön lampskärm. Kombinationer som en 'vanlig Svensson' kanske inte riktigt skulle våga sig på. Men, allt han gör är så galet vackert. Inredningspoesi, skulle man kunna säga.

Jag personligen har inte fått äran ännu att besöka hans vackra butik, kanske har någon utav mina läsare det? 
För er som inte vet vart han håller hus så kan ni hitta honom här.

Bild tagen från Google
Bild tagen från Google

Vad tycker ni? Mörker i hemmet - eller inte?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln