Annie Sloan Chalk paint - Lem Lem

Annie Sloan Chalk paint, produktbild, Lem Lem Annie Sloan Chalk paint, produktbild, Lem Lem

Jag hoppas inte att någon gått miste om informationen om Annie Sloan's senaste färg, Lem Lem? I så fall känner jag att det närmare är min plikt att upplysa er alla om den.
Den kom ut i butik så sent som idag(!) 12 oktober (2017), och jag vart ju naturligtvis tvungen att nästan hänga på Storegårdens lås för att snyta åt mig en burk av den lite mintiga, men samtidigt pastellgröna färgen. Jag har redan ett par tavlor i bakhuvudet som den här kulören kommer passa perfekt till! Det kommer bli kul att få skapa en hel del med den.

Det finns dessutom en väldigt härlig historia kring just den här färgen. Här ska ni få höra...

Fru Sloan var för ett tag sedan på resande fot då hon besökte Etiopien. Det finns en hel del foton därifrån och jag har följt hennes resa något genom att prenumerera på hennes nyhetsbrev över mailen. Här kan du ansöka för att komma med i utskicken med mängder av inspiration och nyheter gällande Chalk paint (längst ner på sidan om du följer länken).

På sin resa kom hon i kontakt med en organisation som heter Oxfam. Oxfam arbetar för att hjälpa fattigdom världen över och Annie bestämde sig för att dra ett strå till stacken!

Bild från Storegården, återförsäljare för Chalkpaint i Borås. Klicka på bilden för att komma till källan Bild från Storegården, återförsäljare för Chalkpaint i Borås. Klicka på bilden för att komma till källan

Med inspiration från naturen kom Annie fram till den här varma gröna nyans, vilken kommer säljas under tre år och för varje såld färgburk skänks en del av intäkterna till Oxfam’s Ethiopian Seed Project - hur härligt är inte det?! 

Jag blir så himla glad när människor vill hjälpa varandra. Det är precis så vi kan uppnå en bättre värld för alla. Jag blir varm i hela kroppen.

Annie Sloan
Annie Sloan

'I asked one of the women farmers, "what does green mean to you?" and she immediately said, "Growth" and I thought that was fantastic. I feel that Lem Lem is representative of my business – a celebration of the idea of female ambition, will and talent. I have visited an awful lot of smarty pants places all over the world, and stayed in very nice hotels, but those women in Ethiopia is what life is really about. People who are farming, doing things, dreams being fulfilled.'

Citat från en lysande artikel kring Annies resa och nya färg. Artikeln hittar du här.

Klicka på bilden för att komma till källan

Det riktigt kliar i mina fingrar över att få påbörja mina tänkta projekt med den här härliga godisgröna färgen! Men, min färgburk får stå oöppnad ett par veckor till, redan imorgon åker jag nämligen ut till havs igen för att arbeta ombord ett fartyg i 14 dagar.

Fram till dess inspireras jag hemskt gärna utav era Chalk paint-projekt och ni får mer än gärna dela med er av bilder på allt ni pysslar med! Använd #linakarolina på instagram för de projekt ni skulle vilja att jag får ögonen på, eller tagga mig om det känns lättare (@linakarolina.gbg). 
Det går naturligtvis bra att skicka direktmeddelande till mig på Facebook också, det är alltid skoj när det dimper ner saker i den inkorgen! Här hittar du min sida på Facebook.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln