Lina testar - Annie Sloan's Craqueleur

Nu vart det på tiden att jag provade Annie Sloan's Craqueleur! Jag har ju varit på workshop tidigare där jag fick prova på grundidén med det underbara 2-stegs mediumet, men jag hade aldrig provat det på någon större yta tidigare. Så, jag bestämde mig för att applicera det över ett helt(!) skåp, haha!

Insidan målade jag med Annie Sloan's Antoinette, visst är det så läcker färg?! Jag blir bara mer och mer förtjust i den, haha! Utsidan målade jag med en egen blandning. Under senare tid har jag börjat göra en hel del egna färgblandningar, har fått till en hel liten hylla med lite prover uppmålade med mina egna små recept, det senaste har det varit mest grönt (eftersom att jag letat efter just en särskild grön nyans och hittade ett par andra på vägen, haha). Jag ska börja kika lite efter ett par olika rosa och någon lila tänkte jag med... men det får komma sedan, just nu står ett rosa bord i verkstaden, redo att bli färdigställt! En sak i sänder.

Skåp målat i Annie Sloan Chalk paint, en egen grön färgmix, avslutat med Craqueleur och mörka vaxer
Skåp målat i Annie Sloan Chalk paint, en egen grön färgmix, avslutat med Craqueleur och mörka vaxer

Visst blir det läckert när man får på detaljer med mörka vaxer?! Jag valde att försegla färgen med både svart och brunt vax (Annie Sloan's). När jag vill mörka till det hela brukar jag faktiskt alltid ta både brunt och svart vax - färgen som blir utav det är helt fantastisk! Den blir lite mildare i tonen än om man använder bara brunt eller bara svart vax. Om ni inte redan har provat det, rekommenderar jag det varmt! Man kan reglera det genom att ha lite olika mycket utav vardera - kanske vill man att det ska gå mer åt det bruna hållet eller tvärtom - men mixen av dem blir fortsatt riktigt läcker!
 
Om ni målar mycket, eller lite, eller kanske rent av inte alls, haha, så får ni i vilket fall som helst gärna hoppa med i min Facebook-grupp som jag startat. Där är det tänkt att vi alla ska dela med oss av våra verk, allt till hemmet egentligen, både målerier och andra Gör-det-själv-tips! Vi är över 1000 medlemmar redan och det är ju buskul!

Och för er som är lite hariga när det kommer till att mixa egna kulörer vill jag bara säga att - Var inte det(!), Annie's färger innehåller så mycket pigment vilket gör det busenkelt att skapa helt egna färger. Ett tips för om ni skulle vilja spara ganska exakta recept är ju att ställa skålen (eller vad ni nu väljer att blanda er färg i) på en liten våg och väga upp hur mycket utav varje färg ni har haft i! På så vis kan ni få till så gott som exakt likadan färg nästa gång.
Jag vill ändå peka på att kalk- och kritfärger ibland (kanske till och med rätt ofta) är 'levande' färger och beroende på batch kan de skifta något i nyans även om man köper samma. Jättemysigt tycker jag, jättejobbigt tycker andra.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln