Skapa dimension och skugga med Chalk paint och möbelvaxer

Skuggning och dimension med kalk- och kritfärger. Allt du ser i bild har funnits i vår butik! Skuggning och dimension med kalk- och kritfärger. Allt du ser i bild har funnits i vår butik!

Det här skåpet är nog ett utav mina klara favoriter numera. Jag provade en helt (i alla fall för mig) ny teknik där jag med hjälp av den så kallade Quick fix metoden och pigmenterat (svart) vax skapade otrolig dimension och skuggning. Jag blev så nöjd att jag nästan vill hoppa upp och ner, klappa händerna och liksom skrika rakt ut, haha! (Ja, man får faktiskt lov att vara nöjd med sig själv, haha)!

Först av allt målade jag två lager med Autentico, Versante Matt, färgen 'Gris', en väldigt ljust grå färg. Anledningen till att jag valde Versante var för att jag inte ville bli tvungen att försegla hela skåpet, jag ville bara använda vaxet för effektens skull och då jag ändå inte ville slipa fram några slitningar kändes Versante som ett perfekt alternativ - det är en hårdare och betydligt mer hållbar färg. Faktiskt så är den så hållbar att det är väldigt svårt att slipa ner den och få fram slitningar!
När färgen torkat drog jag över med Quick-fix metoden (där man blandar vax och färg i ett) för att få dova skuggningar med mjuka övergångar. Och när jag kände mig nöjd och färgen var helt torr gav jag extra effekt på vissa ställen med bara svart vax. För att inte mörka ner de upphöjda delarna använde jag mig utav transparent vax för att sudda ut en del av det svarta vaxet.

Vad tycker du?! Glöm inte att följa min Youtube-kanal för att inte missa några tips och trix!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln