How to:  Ombre-effekt med Chalk paint

Gammalt vintage skåp ommålat i ombre, övertonad färg med Chalk paint, målat av Lina: www.youtube.com/wackygoose Gammalt vintage skåp ommålat i ombre, övertonad färg med Chalk paint, målat av Lina: www.youtube.com/wackygoose

Det här skåpet var så otroligt vackert som det var, men jag ville ändå på något vis göra det ännu mer unikt.

Jag bestämde mig för att göra en ombre på skåpet, alltså att en färg tonas över till en annan. Det finns lite olika tekniker man kan använda sig utav när man ska få till en snygg övertoning på en möbel (eller andra småprylar för den delen). På det här skåpet använde jag mig utav en teknik som går ut på att man först målar (heltäckande) ena halvan i en färg och andra halvan i en avvikande kulör. Övertoningen gör man i efterhand och genom att arbeta snabbt med blöt färg få dem att gå ihop i en snygg tonad look.

Resultatet blev riktigt läckert om jag får säga det själv! Dessutom var det en ganska enkel teknik jag arbetade fram för det här projektet, man behöver inga särskilda redskap eller kunskaper - köp på dig ett par olika färger och sedan är det bara att tuta och köra!

Färgerna jag använde mig var Autentico Paint, en miljövänlig, kalkbaserad färg som är väldigt lätt och smidig att arbeta med. Den torkar snabbt och ger en väldigt matt och härlig yta när den torkat.

Cement (grå) och Summer Sky (blå). Jag valde Autentico's vita kalkvax för att försegla färgen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln